fredag 16 november 2012

Erik Ullenhag besöker Mammaforum den 28 nov!

Vi kommer att få ett besök av integrationsminister Erik Ullenhag den 28 november kl 10 - 11. Han är hjärtligt välkommen och vi tror att det blir intressant både för honom och oss.

Regeringens utredning har ju visat att invandrarkvinnor får sämre stöd av samhället när det gäller att få ett arbete, än invandrade män.

Man har bland annat pekat på att föräldraförsäkringen kan tas ut för barn upp till åtta år, och vill ändra på detta. Det ska istället vara upp till fyra år. Men det finns andra och viktigare hinder: Även under föräldraledigheten borde det vara möjligt att få olika sorters etableringsinsatser och förberedelse för att komma ut i arbetslivet. Som det är nu finns inga sådana insatser för föräldralediga. Den tiden får inte vara bortkastad ur integrationssynpunkt. Man ska kunna fortsätta att lära sig svenska t ex.

På Mammaforum låter vi kvinnor med invandrarbakgrund, som varit i Sverige länge, ge stöd till mer nyanlända kvinnor med samma bakgrund. Nätverk där kvinnor stödjer kvinnor är viktiga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar